MATRIMONI

Salutació

Benvolguts nuvis, ens veniu a dir que us voleu casar i això ens omple de goig!                          La comunitat cristiana celebra que el vostre amor s’arreli en l’Amor de Jesucrist.

Quins passos heu de fer per concertar el vostre Matrimoni?

1. Preparar l’Expedient Matrimonial:  Aneu a la Parròquia que us toca per raó del carrer on viviu (podeu consultar l’apartat “Límits parroquials”). En el cas que els nuvis pertanyeu a dues Parròquies diferents podeu escollir la que vulgueu. Consulteu els horaris de Despatx Parroquial (veure apartat en aquesta Web: Serveis de Despatx) i parleu amb el Rector de la Parròquia. Ell us indicarà els passos a seguir per tal de preparar l’Expedient matrimonial. No demaneu papers ni certificats abans de parlar amb el Rector. Cada cas té les seves circumstàncies i es requereix un tracte personalitzat amb cada parella de nuvis.

Amb l’Expedient Matrimonial us podreu casar en qualsevulla Església, Santuari,            Ermita etc… tant de la Diòcesi de Tarragona com d’arreu del món.

2. Escollir el lloc on us voleu casar: Us podeu casar a la Parròquia que us pertany o podeu optar per altres Esglésies, Santuaris, Ermites etc… En el cas que opteu per un lloc diferent a la Parròquia on prepareu l’Expedient Matrimonial caldrà que us poseu en contacte amb el Responsable d’aquell lloc per tal de concertar la vostra Boda.

3. Reservar plaça per a fer el Curset Pre-matrimonial.  Ho heu de fer a través d’aquesta pàgina web, escollint el número del curset que voleu assistir i  omplint el formulari final. Rebreu un e-mail confirmant la vostra reserva.

Heu de reservar el curset amb temps suficient ja que aquests tenen places limitades.

Els cursets són unes sessions de diàleg sobre la vida matrimonial i familiar i la vivència de la fe. Amb altres parelles de nuvis podreu compartir, en franc i obert diàleg, els anhels i reptes de la vida matrimonial amb l’ajut d’un matrimoni que us acompanyarà en aquest curset.

Remarquem la importància del diàleg que ens ajudarà a reflexionar sobre els temes que es proposen en el curset: La parella. Afectivitat, amor, sexualitat. Els fills. El missatge de Jesús. El sagrament del matrimoni i la celebració. Els cursets organitzats per aquest Arxiprestat de Reus segueixen els criteris del moviment CPM.

Els cursets es realitzaran a la Parròquia de Sant Joan: c/Josep Sardà i Cailà  4, de Reus.

Fixeu-vos que hi ha dues modalitats de cursets: uns cursets es realitzen durant 5 dies entre setmana amb una durada de 1 hora i mitjà cada sessió; i l’altra modalitat és de dos dissabtes al matí amb una durada de 4 hores cada dissabte.

En el curset rebreu dos llibrets per a preparar la celebració, disponibles en català i castellà. Se us demanarà la col·laboració econòmica de 12 euros per tal de sufragar les despeses del curset.

Si teniu algún dubte podeu trucar al tf. 659 489 376 (Mn. Josep Moreno) o escriure a: pastoralfamiliar.reus@arqtgn.cat

Escolliu el Curset que us vagi millor i ompliu el següent formulari.

ATENCIÓ: A l’apartat “El teu missatge” anoteu la data de la vostra Boda. Gràcies!

Calendari de Cursets Prematrimonials. Any 2021

Curset  num. 1 6 i 13 de febrer 10h  – 14h.
Curset  num. 2 del 8 al 12 de febrer 20:30 – 22h.
Curset  num. 3 del 8 al 12 de març 20:30 – 22h.
Curset  num. 4 10 i 17 d’abril 10h – 14h.
Curset  num. 5 del 12 al 16 d’abril 20:30 – 22h.
Curset  num. 6 del 10 al 14 de maig 20:30h – 22h.
Curset  num. 7 12 i 19 de juny 10 – 14h.
Curset  num. 8 del 14 al 18 de juny 20:30h – 22h
Curset num. 9 9 i 16 d’octubre 10 – 14h
Curset num. 10 del 11 al 15 d’octubre 20:30h – 22h