VOLS SORTIR A LES PROCESSONS?

Si vols participar en les processons de la Setmana Santa et donem la Benvinguda!

Només cal que ho demanis a alguna de les Confraries i t’acollirem amb alegria

En el següent enllaç trobaràs una llista de Confraries de Reus, amb en nom de la persona de contacte, e-mail i telèfons per tal de facilitar el teu contacte amb alguna de les Confraries i així poder participar en les processons de la Setmana Santa:

CONFRARIES SETMANA SANTA REUS

Sortir en processó com a confrare significa que acompanyes un Pas de la Setmana Santa pels carrers de Reus amb la teva pregària

La Confraria et facilitarà una vesta que és el vestit singular de la Confraria i un llum (anomenat atxes) per sortir a la processó.

Algunes persones també desitgen sortir en les processons com a “Penitents”. Són persones que compleixen amb alguna promesa en agraïment per algun favor que han rebut de Déu o bé volen acomplir un acte de penediment per alguna falta comesa. Els Penitents expressen el seu sentir religiós portant algun element propi de la Setmana Santa (p.e: una creu, caminar descalços, caminar amb els braços en forma de creu etc…) que els ajuda a viure la processó en aquest sentit penitencial.

Les Processons ens ajuden a reviure els moments de la Passió i Mort de Jesucrist. Els Passos de la Setmana Santa són grups escultòrics que amb la seva bellesa i emotivitat representen els moments essencials de la Passió del Senyor. Per als creients les Imatges de Jesús o de la Mare de Déu i altres personatges bíblics són motiu de la nostra devoció i pregària.

És bo que quan veiem passar alguna d’aquestes Imatges pel carrer, sobretot la Imatge de Jesús a la Creu (el Sant Crist) o la Verge Dolorosa, fem algun gest religiós que expressi la nostra pregària com fer el senyal de la creu.